Cold Brew ve Hazırlanışı

Genel Demleme Metodu: 1 litre soğuk suyun içine 70 gram orta kalınlıkta öğütülmüş kahveyi bir bezin veya süzgecin içine koyarak ekleyiniz. 12-18 saat arası bir süre boyunca demlenmeye bırakınız.

Cold Brew'in keşfi Hollandalı denizciler tarafından 1600’lü yıllarda bulunmuştur. Ancak dünya genelinde tanınması ve kullanımının yaygınlaşması Japonlar tarafından sağlanmıştır. Cold Brew esasında kahvenin soğuk su içerisinde bekletilerek demlenmesidir. Demleme sonucu olarak sıcak kahveye göre daha az asidik, yumuşak ve özgün bir tat elde edilir. Yaz aylarında ve özellikle mide rahatsızlığı veya hassasiyeti yaşayanlar için idealdir. Bekleme süresi uzun olmasına karşın hazırlaması oldukça pratik ve kolaydır. Özel olarak üretilen Cold Brew sürahileri dışında farklı yöntemlerle de bu uygulamayı yapabilirsiniz. 

Hario Mizudashi, French Press ve V60 ekipmanlarıyla evinizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu demleme yöntemlerini sırasıyla yazıyoruz.

1) HARIO MIZUDASHI YÖNTEMİ 

Sürahinin içerisindeki filtreli hazneye 80 gr. kahve ve su haznesine 1100 ml soğuk suyu ekleyiniz.

Buzdolabında 18 - 24 saat süre boyunca demlemeye bırakınız. Uygulama bittiğinde filtreyi çıkartıp kahvenizi ayırınız. Zevkinize göre buz veya süt ekleyebilirsiniz.

2) FRENCH PRESS YÖNTEMİ

French Press’inizin içine 15 gr kahve ve 250 ml soğuk suyu ekleyiniz.

Buzdolabında 18 - 24 saat süre boyunca demlemeye bırakınız. Uygulama bittiğinde kahvenizi süzerek tüketebilirsiniz. Zevkinize göre buz veya süt ekleyebilirsiniz.

3) V60 YÖNTEMİ

Japonların geliştirdiği bir yöntem olmasından dolayı “Japanese Cold Brew” adıyla bilinir.

Sürahinize 300 gr buz koyunuz. V60 ekipmanına 70 gr kahve koyunuz ve  sürahinin üzerine oturtunuz. 

Tüm kahveyi 700 ml sıcak su ile demleyiniz. Buzun içerisine geçen sıcak kahveniz hızlıca soğuyacaktır. Zevkinize göre buz veya süt ekleyebilirsiniz.

 

Yorum Bırak